Home Profil

Profil


Mate021


Erstellt
Mosaike 9
Missionen gesamt 178 / 150
Gelöschte Missionen 17


# Name Portale Aktion
1 Szolnok-szandaszőlős 6 Beliebig Szandaszőlős Szolnok városrésze, 1950 és 1963 között önálló község volt, ezt megelőzően és követően Szolnok része.
2 Karcagi banner C.rész 6 Beliebig Fedezzük fel a Nagykunság fővárosának is nevezett Karcagot és hackeljük meg a városban található portálokat. A G betűvel kezd és a K.-val fejezd be a küldetés sorozatot!
3 Jászberényi séta E. rész 6 Der Reihe nach Sétálj végig a jászság fővárosaként is ismert Jászberényben található portálokon és hackeld meg őket hogy tiéd lehessen a plecsni gyűjtemény!
4 Lakitelek 6 Beliebig Egy kis séta Lakiteleken.
5 Kengyel 6 Beliebig A régészeti leletek tanúsága szerint évezredek óta lakott Kengyel környéke. A neolit korból zöld kígyókő és buzogány, a bronzkorból urnák, pitykék, korongos végű tűk, és edények kerültek elő.
6 Szarvas 7 Beliebig A környék már az őskor óta lakott. A népvándorlás korából fontos avar leletek maradtak fenn. Közigazgatási területén van a történelmi Magyarország földrajzi középpontja, amelyet emlékmű jelöl.
7 Farmos 6 Beliebig A falu első okleveles említése 1420-ból való. A török megszállás kezdetén a település a szolnoki Mirliva ház birtoka. A XVII. században Farmost a teljesen elpusztult falvak között említik meg.
8 Abony Skyline 6/6 6 Beliebig Explorer abony city
9 Jászfényszaru 6 Beliebig A településen halad át a szarmaták által 324 és 337 között épített, a Dunát a Tiszával összekötő Csörsz árok nyomvonala. Homokos, fövenyes részeinaz ásatások avar és honfoglalás kori leleteket hoztak.
10 Hacking Tiszaföldvár 9 Beliebig Séta Tiszaföldváron. Csak hackelés.
11 Jászberényi séta Y. rész 6 Der Reihe nach Sétálj végig a jászság fővárosaként is ismert Jászberényben található portálokon és hackeld meg őket hogy tiéd lehessen a plecsni gyűjtemény!
12 Jubileum tér 6 Beliebig Szolnok alapításának 900 éves évfordulójára épített tér. Itt található a vasútállomás, buszállomás, a város és az ország legmagasabb épületet a 24 emeletes ház.
13 Parádsasvár 6 Beliebig A környékbeli falvak, Parádsasvár, Parád és Parádfürdő története szorosan összekapcsolódik. Először 1549-ben említik írott formában ezen településeket.
14 Jászberényi séta befejező rész 6 Der Reihe nach Az utolsó küldetés! Sétálj végig a jászság fővárosaként is ismert Jászberényben található portálokon és hackeld meg őket hogy tiéd lehessen a plecsni gyűjtemény!
15 Csongrád 6 Beliebig Kedvező földrajzi helyzete miatt az újkőkor óta lakott hely. A Csongrád név első említése a garamszentbenedeki apátság alapítólevelében maradt fent. Hacking portals
16 Szolnoki szobrok 14 Beliebig Keressük fel a megyeszékhelyen található köztéri szobrokat és hackeljük meg őket.
17 Jászszentandrás 6 Der Reihe nach A települést 1399-ben említették először egy oklevélben mint az egri káptalan birtokát. A 15. században a községet pusztaként tartották nyilván, amely az Árokszállásiak tulajdona volt.
18 Karcag banner G rész 6 Der Reihe nach Fedezzük fel a Nagykunság fővárosának is nevezett Karcagot és hackeljük meg a városban található portálokat. A G betűvel kezd és a K.-val fejezd be a küldetés sorozatot!
19 Jászberényi séta J. betű 6 Der Reihe nach Sétálj végig a jászság fővárosaként is ismert Jászberényben található portálokon és hackeld meg őket hogy tiéd lehessen a plecsni gyűjtemény!
20 Újszász 6 Beliebig Az Árpád-kori település a 14. században a Szász nevet viselte. Eredeti lakosai között német telepesek is voltak, aztán a 14.-15. században beköltöztek a jászok is.
21 Kossuth Lajos tér 8 Beliebig Szolnok főtere a város szívében látható, európai színvonalú Kossuth Lajos tér. 2008-ban a Kossuth tér kedves kis zsánerszobrokkal gyarapodott, mely alkotásokat Kliegl Sándor készített bronzból.
22 Rákoczújfalu 6 Beliebig A település a középkori (Tisza)Varsány (amely 1691-ben egy tatárdúlás, illetve a Rákóczi-szabadságharc idején egy rác betörés miatt elpusztult) Alsóvarsány-pusztai részén alakult ki.
23 Jászberényi séta R rész 6 Der Reihe nach Sétálj végig a jászság fővárosaként is ismert Jászberényben található portálokon és hackeld meg őket hogy tiéd lehessen a plecsni gyűjtemény!
24 Belvárosi nagytemplom 6 Beliebig A barokk stílusú templomot és a rendházat, ami tulajdonképpen bővítés volt 1724–1757 között építették Giovanni Battista Carlone egri építész tervei szerint. Hackeljük meg a templom körüli portálokat.
25 Abony Skyline 5/6 6 Beliebig Explorer Abony city.
26 Balatonkenese 9 Der Reihe nach Balatonkenese a Balaton északkeleti csücskében fekszik, Budapesttől kb. 100 km-re délnyugatra, a Kenesei-magasparton. A balatoni települések között különleges fekvésű.
27 Create some field in Abony 8 Beliebig You can create some field in Abony downtown.
28 Túrkeve 6 Beliebig Már a csiszolt kőkorszakban is éltek emberek a Hortobágy-Berettyó vidékén, akiktől viszonylag gazdag leletanyag maradt az utókorra: tárgyak, használati eszközök, amik az egykor itt élők életmódjáról.
29 Jászberényi séta B. betű 6 Der Reihe nach Sétálj végig a jászság fővárosaként is ismert Jászberényben található portálokon és hackeld meg őket hogy tiéd lehessen a plecsni gyűjtemény!
30 Kunszentmárton 8 Beliebig Kunszentmárton város Jász-Nagykun-Szolnok megyében, a Kunszentmártoni járás központja. 1807-ben lett először város, majd a cím elvesztése után 1986-ban ismét megkapta a rangot.
31 Jászárokszállás 7 Der Reihe nach Jász-Nagykun-Szolnok megye legészakibb területein, sík vidéken, Jászberénytől észak-északkeletre 17 km-re található. A település határában folyik a Gyöngyös-patak.
32 Capture Cegléd Railway Station 6 Beliebig Capture or upgrade Cegléd Railway Station portals.
33 Kenderes 7 Beliebig Kenderes magában hordozza az alföldi települések jellegzetességét, hangulatát, amely megnyilvánul a határt beterítő búzamezők és kukoricatáblák, erdősávok, ligetek természeti környezetében .
34 Ecsegfalva 6 Beliebig A korábban Heves megyéhez tartozó Ecseg nevét az oklevelek 1219-ben említették először. Ecsegfalva a Körös-Sárrét északi peremén fekvő település, 1949 óta önálló község.
35 Szolnoki templomok 7 Beliebig Szolnokon található templomok felkeresése.
36 Mindszent 6 Beliebig Mindszent a Tisza bal partján, a Kurca-patak torkolatánál, változatos felszínű és tagoltságú tájon, Szentes és Hódmezővásárhely között félúton fekszik. Hacking portals.
37 Abony 12 Beliebig Neve a török eredetű magyar Aba:>Ab személynévnek a kicsinyítő-becéző képzős származékából keletkezett. A városban elfogadott új portálok felfedezése.
38 Jászalsószentgyörgy 8 Der Reihe nach A Jászság legdélibb fekvésű községe a Zagyva-folyó bal partján, Szolnok és Jászberény között a 32-es főúton.
39 Jászberényi séta S. betű 6 Der Reihe nach Sétálj végig a jászság fővárosaként is ismert Jászberényben található portálokon és hackeld meg őket hogy tiéd lehessen a plecsni gyűjtemény!
40 Hacking in Jászberény city 6 Der Reihe nach Jászberény város az Észak-Alföldi régióban, Jász-Nagykun-Szolnok megyében fekszik; a Jászberényi járás központja. Gyakran emlegetik a „Jászság fővárosa”-ként.
41 Karcagi banner R.rész 6 Der Reihe nach Fedezzük fel a Nagykunság fővárosának is nevezett Karcagot és hackeljük meg a városban található portálokat. A G betűvel kezd és a K.-val fejezd be a küldetés sorozatot!
42 Abony skyline 2/6 6 Beliebig Explorer Abony city
43 Szolnok Pletykafalu 6 Beliebig Első felbukkanása 1894-re tehető, a város kisemberei, tisztviselők, vasutasok, postások, kisiparosok és kiskereskedők lakták, akik egyben a város közvéleményét is jelentették.
44 Emőd 6 Beliebig A település már a honfoglaláskor létezett, nevét, mely az azonos személynévből ered, Anonymus említi először. Egy kis séta a településen.
45 Tiszaliget 7 Beliebig Szolnok város tiszántúli területe zöld növényzettel, erdővel gazdag terület volt. A Tisza szabályozása után a Móricz-liget kialakítása és elnevezése Tóth Mór (1834-1902) ügyészhez fűződik.
46 Jászberényi séta címer rész 6 Der Reihe nach Sétálj végig a Jászberényi portálokon és hackeld őket hogy tiéd lehessen a J.-A.-S.-Z.-B.-E.-R.-E.-N.-Y. plecsni gyűjtemény!
47 Capture Keleti Railway station 7 Beliebig Capture or Upgrade Budapest Keleti Railway station.
48 Hild János tér 6 Beliebig Szolnok központjában található tér. Itt található az _aba novák kulturális központ és a hozzá tartozó Aba Novák Agóra is amit 2014.-n adtak át.
49 Jászberényi séta N.rész 6 Der Reihe nach Sétálj végig a jászság fővárosaként is ismert Jászberényben található portálokon és hackeld meg őket hogy tiéd lehessen a plecsni gyűjtemény!
50 Vámosgyörk 6 Beliebig A település környéke a régészeti leletek tanúsága szerint az őskor óta lakott. A honfoglalás után fejedelmi birtok volt, majd az Aba nemzetség szállásterületéhez tartozott.
51 Jászberényi séta Á. betű 6 Der Reihe nach Sétálj végig a jászság fővárosaként is ismert Jászberényben található portálokon és hackeld meg őket hogy tiéd lehessen a plecsni gyűjtemény!
52 Jánoshida 7 Beliebig A legkorábbi településnyomok a bronzkorból, az ún. hatvani kultúra idejéből, i. e. 1800-1700 tájáról valók. Az avarok idején is lakott hely volt.
53 Szászberek 7 Beliebig Első írásos említése 1435-ből származik. Zsigmond király uralkodása alatt templomos helyként jegyzik. Ekkor Zazberegh volt a község neve
54 Hacking Fegyvernek city 11 Der Reihe nach Fegyvernek nevét az egykor itt élő fegyverhordozók foglalkozásának neve után kapta.
55 Karcagi banner K. rész 6 Der Reihe nach Fedezzük fel a Nagykunság fővárosának is nevezett Karcagot és hackeljük meg a városban található portálokat. A G betűvel kezd és a K.-val fejezd be a küldetés sorozatot!
56 Szentes 6 Beliebig A Dél-Alföldön, Csongrád megye északi részén a Tiszától keletre fekszik. A Kurca-folyó szeli ketté. A város régóta tiszai átkelőhely; 1903-ban épült fel az első Tisza-hídja . Hacking portals.
57 Atkár 7 Beliebig Területe az őskor óta lakott, mint azt az ásatások nyomán feltárt számos kőkori, rézkori és honfoglalás korából származó lelet bizonyítja. Első okleveles említése 1325-ből való.
58 Iklád 6 Beliebig Iklad község környékén is legalább hatezer évre vezethető vissza a folyamatos emberi jelenlét. Főleg az újkőkor és a bronzkor gazdag régészeti leletekben.
59 Városföld 6 Beliebig A falu története szinte elválaszthatatlanul kapcsolódik Kecskemét városéhoz, így a terület akárcsak a mai megyeszékhely hajdan a királyi korona birtokában volt. Hacking portals
60 Jászberényi séta Z. betű 6 Der Reihe nach Sétálj végig a jászság fővárosaként is ismert Jászberényben található portálokon és hackeld meg őket hogy tiéd lehessen a plecsni gyűjtemény!
61 Zagyvarékas 6 Beliebig Régészeti leletek tanulsága szerint Zagyvarékas területe igen régen lakott hely. Kevés ásatás folyt ezen a részen, ám e ritka alkalmak során rábukkantak egy Kr. e. 3000 körüli rézkori telepnyomra.
62 Séta Jászteleken 6 Der Reihe nach A község az Alföldön, Jász-Nagykun-Szolnok megye északi részén, a Jászság közepén, Jászberénytől kelet-délkeletre a Zagyva bal partján, a Szolnokra vezető 32-es főút két oldalán terül el. Csak hack.
63 Tápiószőlős 6 Beliebig A település – amely több, mint fél évszázada önállósult területén az időszámítás és a honfoglalás előtt különböző nomád népek éltek: a szkíták, a szarmaták és az avarok.
64 Tisza parti sétány 13 Beliebig Egy kis séta és hackelés a 2013 ban felújított sétányon.
65 Aboby skyline 1/6 6 Beliebig Explorer Abony city.
66 Budapest–Cegléd–Szolnok-vasútvonal 16 Der Reihe nach A vasútvonal 1847-ben épült meg hazánk harmadik gőzvontatású vasútvonalaként. A Magyar Középponti Vasúttársaság építette gróf Zichy Ferenc vezetésével .
67 Séta Alattyánon 6 Der Reihe nach A település neve török eredetű személynévből ered (Alîp-Tîyan), jelentése: "hős-sólyom". Etimológiailag előtagja összefügg a magyar Alap és Alpár helynevekkel, utótagja pedig a turul köznévvel.
68 Komárom 6 Beliebig Komárom (németül: Komorn), nem hivatalosan Dél-Komárom város Magyarországon, a Duna folyó jobb partján fekvő kulturális, idegenforgalmi és kereskedelmi központ.
69 Kisvárda 6 Beliebig Kisvárda (németül: Kleinwardein) város Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, a Kisvárdai járásban két nagy tájegység határánál fekszik, keleten a Nyírség, nyugaton a Rétköz határolja.
70 Miskolc-Tapolca csónakázó tó 6 Beliebig Fedezzük fel Miskolctapolca ősparkjában, a Barlangfürdő szomszédságában található kis tó körül található látnivalókat.
71 Hacking in Karcag city 8 Beliebig It's a good mission to hacking in Karcag.
72 Tápíógyörgye 7 Der Reihe nach 1220-ban említik először hivatalosan a falu létezését a Váradi Regestrumban.
73 Békésszentandrás 6 Beliebig Békésszentandrás (Szentandrás) már az Árpád-korban lakott volt. Nevét 1297-ben említették először az oklevelek Andree alakban írva, majd 1329-ben Zenthonduryas, 1330-ban Zenthandreas írásmóddal.
74 Abony Skyline 4/6 6 Beliebig Explorer Abony city
75 Jászberényi séta É.rész 6 Der Reihe nach Sétálj végig a jászság fővárosaként is ismert Jászberényben található portálokon és hackeld meg őket hogy tiéd lehessen a plecsni gyűjtemény!
76 Tallin városrész 6 Beliebig Szolnok kisebb városrésze aminek leghíresebb épülete a 18 emeletes ház és a volt tallin mozi.
77 Öcsöd 6 Beliebig Öcsöd a váradi Regestrumban már mint falu szerepel 1217-ben. Ezt az első települést valószínűleg a tatárjárás pusztította el. 1421-ben Zsigmond király Öcsöd pusztát a Neczpáliaknak.
78 Tószeg 6 Der Reihe nach Tószeg Jász-Nagykun Szolnok megye középnyugati részén, a megyeszékhely Szolnoktól délre, 9 km-re fekszik.
79 Tisza park 6 Beliebig A Tisza-parti sétányon a Verseghy park mellet találhatjuk szép zöld ligetes környezetével a Tisza Parkot, mely a Tisza és a Sóház utca között terül el.
80 Jászberényi feszületek 6 Der Reihe nach A városban található feszületek felkeresése és hackelése.
81 Szentlőrinckáta 6 Beliebig A település területéről származó, valamint a határoló községek gazdag régészeti leletanyagai tanúsítják azt, hogy a honfoglalást megelőzően a kedvező földrajzi viszonyok miatt már éltek itt népek.
82 Abony Skyline 3/6 6 Beliebig Explorer Abony city
83 Szent István tér 6 Beliebig Szolnokon a Tisza és a Zagyva folyó torkolatánál található tér. Itt helyezkedik el a művésztelep , a vártemplom,és a Szolnoki vár utolsó maradványa is.
84 Szolnok L8 farm 7 Der Reihe nach Szolnok állandó farm misszió. Csak hackeld meg a portálokat és töltsd fel az invertorid.
85 Capture Nyugati Railway station 8 Beliebig Capture or Upgrade Budapest Nyugati Railway station
86 Capture Szolnok Railway station 6 Beliebig Capture or upgrade Szolnok Railway station portals.
87 Capture Déli Railway station 6 Beliebig Capture or Upgrade Budapest Déli Railway station.
88 Széchenyi lakótelep 9 Der Reihe nach Szolnok legnagyobb lakótelepének portáljai.
89 Szajol 7 Beliebig A Tisza és egy hajdani morotvája közé beékelve fekszik Szajol község. Szajol már az őskorban a Körös kultúra időszakában lakott hely volt
90 Szentkirály 6 Beliebig Szentkirály Bács-Kiskun megye északi határán, a Kiskunsági Homokhátság peremén fekszik, nyugaton Kecskeméttel határos, központja mintegy 20 km-re van a megyeszékhelytől. Hacking portals.
91 Create some field in Szolnok 6 Beliebig You can create some field in Szolnok downtown.
92 Orczy kastély 6 Der Reihe nach Gyöngyös keleti felén emelkedik a klasszicista stílusú Orczy kastély épülete, mely az 1900-as évek közepétõl, a folyamatos fejlesztések eredményeként mára a város egyik kulturális központja lett.
93 Bugac 6 Beliebig A település neve először 1391-ben jelent meg oklevélben, a név eredete alapján feltehetőleg a tatárjárás után ide települt kunok alapították. Hacking portals